Collage med fem elever/lærlinge fra Forsvaret

Foto: Fem elever og lærlinge, der hver især holder forsvaret kørende som flymekaniker, IT-supporter, automatiktekniker, kontorelev og lastvognsmekaniker.

Flere prognoser peger på, at vi kan komme til at mangle faglærte i det danske samfund. Det gælder også forsvaret, der har brug for faglærte, for at kunne løse vores opgaver. Under sloganet Intet forsvar uden faglærte har vi derfor lanceret en kampagne på bl.a. en række digitale flader, der skal sætte fokus på erhvervsuddannelser i forsvaret.

”Elever og lærlinge har en kæmpe værdi for det danske forsvar og samfundet generelt. Den nuværende sikkerhedspolitiske situation kræver, at vi trækker på endnu flere og forskellige kompetencer. Det kræver kort sagt, at vi bliver mange flere med og uden uniform, så vi fortsat kan skabe sikkerhed i fremtiden”, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

 

Kampagnen består bl.a. af en film, hvor vi møder en flymekaniker, en elektronikfagtekniker, en automatiktekniker, en lastvognsmekaniker, en IT-supporter og en kontorelev, der på hver deres måde holder forsvaret kørende. Skruer, møtrikker, ledninger, elektronik og mekaniske komponenter kommer i de faglærtes hænder, inden fx en jagerpilot sætter sig i sædet. Når vi ser et kampfly på himlen, står der altid en flymekaniker bag. Derfor sloganet Intet forsvar uden faglærte.

”De faglærte er med til at understøtte, at forsvarets kerneopgave kan løses: At kampflyet kommer på vingerne, at skibene sejler og at kampvognene kører. Og vi har behov for flere dygtige faglærte medarbejdere, der kan varetage en bred vifte af opgaver. Derfor vælger vi nu at sætte ekstra fokus på de muligheder, der er som elev og lærling på vores ministerområde”, siger Janni Torp Kjærgaard, direktør i Forsvarsministeriets Personalestyrelse.

 

Interview og pressekontakt

Tre af vores elever/lærlinge, Celina, Camilla og Thor, svarer gerne på spørgsmål om at være faglært i forsvaret. Hvis du ønsker et interview, bedes du kontakte presse- og kommunikationsmedarbejder Maria Lillegaard Hansen på FPS-MLH@mil.dk eller tlf. 32665014.