En gruppe medarbejdere, nogle i uniform, fra Forsvaret deltager i Copenhagen Pride Parade 2019 med regnbueflag og konfetti.

Copenhagen Pride Parade 2019, hvor Forsvaret og Beredskabsstyrelsen deltog for 4. gang. Foto: Lars Holte


Forsvarsministeriet, Forsvaret, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet og de øvrige styrelser på ministerområdet har siden 2016 deltaget officielt i paraden, og i år er ingen undtagelse, selvom den fysiske parade på lørdag er aflyst.

Forsvarsminister Trine Bramsen siger:

”De værdier, vi kæmper for ude i mange af verdens brændpunkter, kæmper vi selvfølgelig også for herhjemme. Det er også de værdier, der gør, at vi støtter op om Priden. Alle mennesker fortjener at kunne leve det liv, de vil - og være den, de er.”

Det er organisationen Copenhagen Pride, der står bag den årlige Pride Week og parade. Organisationen har blandt andet fokus på mangfoldighed, inklusion og rummelighed. Områder, der også er i fokus på Forsvarsministeriets område.

”Diskrimination, uanset om det er på baggrund af kønsidentitet, seksualitet, etnicitet eller religion, hører ikke hjemme på en moderne arbejdsplads i 2020. Vores fokus er på den enkeltes kompetencer. Forsvaret, Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet er for alle, der kan og vil, siger Laila Reenberg, der er direktør i Forsvarsministeriets Personalestyrelse.

Den digitale parade kan ses på TV2 Lorry og CPH Prides digitale platforme lørdag den 22. august.