Billede fra Forsvarets nye dokumentarserie 'En anden verden'

Dokumentarserien er en del af en ny officersrekrutteringskampagne og følger seks unge officersaspiranter i deres møde med Forsvaret.

Forsvaret skal tiltrække flere unge akademikere til officersuddannelserne. For det er netop kombinationen af erfarne folk fra den militære struktur og kvalificerede ansøgere udefra, der løfter uddannelsen. Derfor præsenterer Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS) en ny dokumentarserie, der giver et indblik i den første tid på Hærens officersuddannelse.

- At være leder i Hæren er ikke en teoretisk øvelse, men bygger på praktiske færdigheder og evnen til at virke i felten, hvor officererne selvfølgelig skal kunne gå forrest. Derfor vil vi gerne vise ansøgerne, at officersuddannelsen bogstaveligt talt begynder fra bunden og i en lidt anden virkelighed end på universiteterne. Nogle ting skal man bare gøre eller vænne sig til – som det på godt og ondt tydeligt fremgår i dokumentarserien, fortæller oberst Nicolas T. Veicherts, der er chef for Hærens Officersskole.

Dokumentarserien – En anden verden – følger seks unge officersaspiranter i deres møde med Forsvaret. Du kan blandt andre møde Pernille, som har en kandidatgrad i Idræt, og Rias, som er uddannet Cand.merc., når de lærer, hvorfor de skal have styr på deres stumper, og hvorfor det ikke hedder at ”lege soldat.”

- Vi har altid fokus på ægte, menneskelige historier og på at give et autentisk og troværdigt billede af Forsvaret. Derfor giver det mening for os at vise virkeligheden i begyndelsen af Hærens officersuddannelse gennem en dokumentarserie, forklarer oberstløjtnant Peter Gutfeld, der er chef for værnepligts- og rekrutteringsafdelingen i Forsvarsministeriets Personalestyrelse.

Dokumentarserien er en del af en ny officersrekrutteringskampagne, som Forsvarsministeriets Personalestyrelse står i spidsen for - i tæt samarbejde med de tre værn og Forsvarsakademiet – med det formål at tiltrække kvalificerede ansøgere til Forsvarets officersuddannelser.

Serien består af fire afsnit og kan ses på blivofficer.dk eller Forsvarets Uddannelsers YouTube-kanal.

Dokumentarserien er udarbejdet i samarbejde med Hærens Sergentskole, Hærens Officersskole, Advice A/S og Playground Production.