[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Personalestyrelse]

Nu kan du bruge din tablet og mobil, hvis du fx skal ansøge om at komme på Forsvarets Dag (session) eller at få udsættelse. En ny digital selvbetjeningsløsning har erstattet de tidligere papirskemaer, hvilket giver en hurtigere, lettere og mere sikker proces.

Den digitale ansøgning bliver sendt til Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS), og ud over en mere moderne og sikker løsning, er den data, som FPS modtager, valideret, og derved undgås i højere grad fejlinput og tilbageløb. Tidligere skulle man udskrive, udfylde, underskrive, scanne og indsende skemaet via brev eller e-mail for at komme i dialog med FPS om Forsvarets Dag. Dette scenarie er for de fleste passé fra mandag d. 12. juni 2017, hvor den nye løsning gik i luften.

Orlogskaptajn Jannik Andersen, der er chef for Værnepligtssektionen i FPS, glæder sig over den nye selvbetjeningsløsning:

”Unge er i dag vant til at kommunikere digitalt, og derfor er vi nødt til at skabe løsninger, som de kan relatere sig til og føler sig trygge ved. Samtidig har vi i FPS fokus på flere digitale løsninger, og med denne nye løsning tager vi endnu et skridt på vejen til at forenkle og modernisere vores løsninger.”

Fakta: Sådan virker løsningen
 
  • Løsningen findes på www.borger.dk, og kan tilgås direkte fra www.forsvaretsdag.dk. Du kan bruge både PC/Mac, tablet og smartphone.
  • Du logger ind med NemID, og stamoplysningerne hentes fra CPR-registret. Du bliver derfor kun præsenteret for de muligheder, der er tilgængelige for dig.