[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Personalestyrelse]

I dag går startskuddet til en kendskabskampagne i de grønlandske medier, som skal få flere unge grønlandske mænd og kvinder mellem 17-26 år til at søge ind i Forsvaret. Kampagnen lægger op til en større kombineret informations- og rekrutteringsindsats i Grønland, som Forsvaret gennemfører i maj og juni. 

- Vi vil her i foråret bringe dele af Forsvarets Dag, som vi kender fra Danmark, til Grønland. Hvis man som ung grønlænder er interesseret i at komme i Forsvaret, behøver man ikke tage til Danmark for at høre om det. Forsvaret kommer til de grønlandske unge – og jeg håber, at det vil give flere mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med Forsvaret og dets mange spændende karriere- og uddannelsesveje, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Og ifølge Nicolai Wammen er der god mening i at få flere grønlandske unge ind i Forsvaret, særligt i lyset af Forsvarets mange opgaver i nord:

- Jeg håber, at flere grønlandske unge vil være en del af Forsvaret. Også i lyset af de mange vigtige opgaver, som vi i dag og fremover løser i Grønland, Nordatlanten og det arktiske område.

Grønlands medlem af Naalakkersuisut med ansvar for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq udtaler i den sammenhæng:

- Jeg er glad for, at Forsvaret med denne kampagne nu kommer til Grønland. Dette nye initiativ er en del af et fælles arbejde imellem den danske og den grønlandske regering, som skal forbedre Forsvarets informations- og rekrutteringsindsats, med henblik på at flere grønlændere får lyst til at være med til at arbejde i Forsvaret i Grønland, og at flere grønlændere også får mulighed for en karriere i Forsvaret i det hele taget. Jeg byder initiativet velkommen og håber, at unge i Grønland vil tage godt imod tilbuddet.

Fra 26. maj til 10. juni 2015 vil Forsvaret i samarbejde med Grønlands Selvstyre afholde Forsvarets Informationsdag i syv udvalgte større byer i Grønland, som alle har en stor andel af unge mennesker. Her vil Forsvaret låne idrætshaller og gymnastiksale og gennemføre briefinger om Forsvarets opgaver i Arktis, værnepligtsuddannelser og karrieremuligheder i Forsvaret. Der gennemføres også en sproglig og fysisk testning af de unge grønlandske mænd og kvinder. Forsvarets Informationsdag i Grønland er baseret på frivillig deltagelse.

Det er hensigten at gennemføre tilsvarende arrangementer i 2016 og 2017. Der vil være en evaluering efter hvert arrangement, hvor indsatsen og effekten vurderes nærmere.

Der afholdes en presseseance i Nuuk, mandag den 1. juni kl. 12.00 i Godthåb-hallen, hvor repræsentanter fra Grønlands Selvstyre, kommunerne, Piareersarfik, Forsvarsministeriet og Arktisk Kommando vil være til stede, når de unge fra Nuuk deltager i Forsvarets Informationsdag.

Den samlede informations- og rekrutteringsindsats sker som led i en igangværende analyse af Forsvarsministeriets opgaveløsning i Arktis og i tæt samarbejde med Grønlands Selvstyre, kommunerne og de lokale Piareersarfik ungdomsvejledninger.

Forsvarets Informationsdag foregår i disse byer i Grønland i 2015:
Qaqortoq: 26. maj
Tasiilaq: 28. maj
Nuuk: 1. og 2. juni
Sisimiut: 4. juni
Aasiaat: 6. juni
Ilulissat: 8. juni
Upernavik: 10. juni

Få flere oplysninger på www.naalakkersuisut.gl eller kontakt Forsvarsministeriets pressevagt 2323 6500.