[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Personalestyrelse]

Fredag den 16. januar modtog major Charlotte A. Ankerstjerne The Bronze Star Medal for exceptionel fortjenstfuld deltagelse under Operation Enduring Freedom. Overrækkelsen fandt sted på den amerikanske ambassade med deltagelse af den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford. Chefen for Forsvarsministeriets Personalestyrelse, generalmajor Niels Bundsgaard, var ligeledes til stede.



Charlotte var udsendt i rammen af Flyvevåbnet (Fighter Wing) – COMKAF HQ (Commander at Kandahar Airfield) 2013-2014. I perioden løftede Flyvevåbnet 19 stillinger, hvoraf de tre var på chefniveau. Udover Charlotte blev yderligere fire personer fra Flyvevåbnet ligeledes honoreret med en Bronze Star. Forsvaret og Flyvevåbnet kan derfor være stolt af den indsats, som blev leveret.
De andre modtagere er:

Oberstløjtnant Henrik R. Kanstrup - Helicopter Wing
Oberstløjtnant Uffe Holstener-Jørgensen - Fighter Wing
Oberstløjtnant Palle N. Mikkelsen - Helicopter Wing
Kaptajn Kasper Eliasen – Helicopter Wing

 

Bronze Star medaljen er USA’s fjerdehøjeste militære orden og gives for en særdeles fortjenstfuld indsats i et krigsområde. Medaljen blev indstiftet under Anden Verdenskrig og i 1946 modtog modstandsmanden, Flemming Juncker, som første dansker en Bronze Star.