Laila Reenberg bliver ny direktør for Beredskabsstyrelsen fra 1. april 2021.

Laila Reenberg kommer fra en stilling som direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse og tiltræder som direktør for Beredskabsstyrelsen den 1. april 2021. Hun afløser Flemming Klokager, der har været fungerende direktør i Beredskabsstyrelsen siden d. 1. marts 2020.

Forsvarsminister Trine Bramsen udtaler i den forbindelse: ”Beredskabsstyrelsen arbejder hver dag benhårdt for at skabe tryghed for borgere i både Danmark og i katastrofeområder ude i verden. Beredskabsstyrelsens markante indsats i forbindelse med Corona-pandemien er et godt eksempel på behovet for et stærkt og fleksibelt beredskab. Jeg ser frem til samarbejdet med Laila Reenberg”.

Laila Reenberg er 58 år og uddannet jurist. Hun har siden 2015 været direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Laila Reenberg har derudover mange års erfaring fra Forsvarsministeriet, hvor hun var fra 2005 til 2015 var afdelingschef.

 

Laila Reenberg siger:

”Jeg har igennem en årrække haft et nært samarbejde med Beredskabsstyrelsen. Det er en organisation, der med stor dedikation, professionalisme og operativ evne arbejder for at sikre samfundet over for følgerne af ulykker, kriser og katastrofer. Jeg ser meget frem til opgaven. Sammen med alle Beredskabsstyrelsens mange dygtige medarbejdere, værnepligtige og frivillige glæder jeg mig til at fortsætte udviklingen af Danmarks katastrofeberedskab.” 

Stillingen som direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse vil blive slået op i nærmeste fremtid.

Fungerende chef Anders Mærkedahl Pedersen bliver ny chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fra 1. april 2021.

Brigadegeneral Anders Mærkedahl Pedersen bliver ny chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og samtidig udnævnt til generalmajor. Anders Mærkedahl Pedersen har fungeret som chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse siden 1. december 2020. Anders Mærkedahl Pedersen er 53 år og har tidligere bl.a. været vicechef i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

Forsvarsminister Trine Bramsen udtaler: ”Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er helt central i at understøtte hverdagen for de soldater, civile og frivillige, der kæmper for et trygt og sikkert Danmark. Styrelsen står over for en stor opgave med et styrket kontrolmiljø og en facility management kontrakt, der ikke fungerer. Jeg ser meget frem til, at Anders Mærkedahl Pedersen tiltræder som chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og løfter disse vigtige opgaver.”

Anders Mærkedahl udtaler:

”Jeg er glad og stolt over at blive udnævnt til chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Jeg ser frem til at fortsætte den positive udvikling, som styrelsen er inde i sammen med alle de dygtige medarbejdere, og til at fortsætte arbejdet med at skabe de bedste rammer for hele ministerområdets godt 20.000 ansatte.”