[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Personalestyrelse]

Generelt er antallet af kvindelige værnepligtige steget, og det er en udvikling som Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS) er godt tilfredse med:

”Vi er rigtigt glade for, at så mange unge kvinder har valgt at starte på værnepligtsuddannelsen. Det bekræfter en stigende interesse blandt kvinder, hvor vi de seneste to år har set en stigning på landsplan fra 17 til nu omkring 23 procent,” siger Peter Gutfeld, der er chef for Værnepligts- og rekrutteringsafdelingen i FPS. Han uddyber: ”Det er vigtigt at få kvinderne med ombord. Forskelligheden giver os et bedre ståsted, når vi skal løse vores opgaver.

Også forsvarsminister Trine Bramsen er tilfreds med udviklingen: ”Forsvaret er afgørende for at sikre tryghed i Danmark. Vi kæmper for værdier som frihed og lighed - både herhjemme og ude i verden. Som organisation skal vi selvfølgelig også afspejle de værdier, og derfor er det glædeligt at flere kvinder ønsker at blive værnepligtige”.

Om en af årsagerne til, at kvinderne har fået øjnene op for værnepligten, siger Peter Gutfeld: ”Vi er blevet bedre til at portrættere Forsvaret, så også kvinder kan se sig selv i værnepligtsuddannelsen, og så har vi styrket vores kommunikation til kvinderne. De får bl.a. en invitation fra os til National Inspirationsdag for Kvinder omkring det tidspunkt, hvor de fylder 18 år.

I nedenstående artikler kan du møde nogle af de kvindelige værnepligtige og læse om deres overvejelser om at vælge en værnepligtsuddannelse.

  • Flere kvinder vælger værnepligten i Søværnet 
  • Flere kvinder trukket i trøjen på Almegårds Kaserne
  • Flere kvinder vælger Beredskabsstyrelsen Midtjylland
  • Markant flere unge vælger Livgarden
  • Rekordmange kvinder på kasernen i Vordingborg