Række af soldater med dannebrogsfaner på Torvaldsens Plads på flagdagen 2017.

Flagdag Thorvaldsens Plads 2017 Foto: Anders Fridberg 

På flagdagen hylder hele Danmark de personer, som har været udsendt for at forebygge krig og konflikter.

Også i FPS har vi kolleger, som har været udsendt af Forsvaret. De har brugt deres erfaring med HR til at løse opgaver på internationale missioner, de har fået oplevelser for livet og de kan bringe en masse spændende viden og indsigt tilbage til FPS. 

Lige nu har FPS to medarbejdere udsendt. Vi hylder dem og de 10 andre FPS'ere, som har været udsendt siden sidste flagdag (nogle er først kommet til FPS efter udsendelsen).

Herunder fortæller fem FPS'ere, som tidligere har været udsendt, med egne ord, hvordan det er at arbejde for fred, frihed og sikkerhed i verdens brændpunkter.

Stort tak for indsatsen til jer alle!

 

Dennis
Udsendt til Kabul, Afghanistan i 2017 som HR-rådgiver:

”At arbejde i en kompleks international organisation bestående af militære nationaliteter og civile firmaer, krydret med en afghansk kontekst bestående af talrige etniciteter, religioner, rodfaste kulturer i et højspændt konfliktramt område, er yderst spændende og lærerigt.

Og så har jeg sjældent oplevet mere venlige, humoristiske, dybe, empatiske og gæstfrie mennesker, især med tanke for den verden, virkelighed samt ikke mindst trussel de befinder sig i”.
 
En smilende soldat fotograferet i Afghanistan med lokalbefolkning, bjerge og blå himmel i baggrunden
 


Morten
Udsendt til Sydsudan i 2018 som stabsofficer:

”En udsendelse sætter tingene i perspektiv: Danmark er et meget lille land, som måske ikke altid har patent på, hvad der er sandt og rigtigt. Forholdene i Danmark er bestemt bedre end så mange andre steder, men afrikaneres livssyn er så meget lysere, og de virker generelt gladere og mere ubekymret.
 
Udsendelsen har styrket min troværdighed i rekrutteringen til Forsvarets uddannelser; nu har jeg en frisk fortælling, som jeg dagligt kan tage med i mine briefinger og snakke med de unge mennesker. Jeg tror det gør en forskel”.

Selfie med en soldat i Sydsudan med palmer i baggrunden 

 

Anders
Udsendt til Kabul, Afghanistan i 2018 som HR-rådgiver:

 ”Det er helt fantastisk at være udsendt. Jeg havde det som en fisk i vandet. Det giver et bredere perspektiv på eget virke som HR-konsulent og et bedre grundlag for at rådgive om forhold i internationale operationer.

Jeg har fået en bedre forståelse for, hvilken type rådgivning der virker og giver værdi”.


En mand i uniform sidder i en stol med flag i baggrunden
 
 

Søren Bo
Udsendt til Kuwait i 2017 som analytiker:

”Vi var 12 forskellige nationaliteter i min nærmeste enhed, og vores opgave var at udarbejde strategiske og operationelle efterretningsanalyser.

Arbejdet har i høj grad skærpet min analytiske sans, min formidlingsevne, min skriftlige fremstilling og min evne til at manøvrere i store organisationer.

Det var en uovertruffen oplevelse på alle måder, som jeg kun kan anbefale. Man skal kunne sætte sig ud over behovet for hjemlig komfort; til gengæld får man unikke oplevelser”.


Selfie af Søren Bo og en glad kamel

 


Henrik
Udsendt til Abu Dhabi i 2018 som kommandobefalingsmand:

”Jeg arbejder til hverdag med udvælgelse til bl.a. Identification Operator- og Fighter Allocator-uddannelserne, og det var lige præcis de funktioner, jeg arbejdede med i Abu Dhabi.

Det har medført, at jeg meget bedre kan forstå og omsætte input fra Flyvevåbnet i forhold til udvælgelse af deres nye medarbejdere.

Jeg tror, at kunden får en større tillid til vores anbefalinger, når de ved, at vores indsigt i deres virkelighed er dybere end et kort tjenestestedsbesøg.”

Den danske lejr i Abu Dhabi