[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriets Personalestyrelse]

Eliteatleter er vindertyper, som er vant til at præstere på et højt niveau. Det gør dem attraktive for arbejdsmarkedet – men det kræver fleksible vilkår at uddanne sig, mens man dyrker elitesport.

En af de organisationer, der ser et stort potentiale hos eliteatleterne, er Forsvarsministeriets koncern. Derfor er Forsvarsministeriets koncern, som består af Forsvaret, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnskommandoen og en række styrelser, nu blevet officiel Team Danmark praktikpartner.

”Vi er meget glade for partnerskabet med Team Danmark. I Forsvarsministeriets koncern er vi professionelle, målrettede og dedikerede, og så har vi en stærk idrætskultur. De værdier deler vi med eliteatleterne, og vi er stolte over at give dem mulighed for at uddanne sig her samtidigt med, at de kan dyrke deres idræt på topniveau for hele Danmark,” siger Laila Reenberg, direktør i Forsvarsministeriets Personalestyrelse.

Forsvarsministeriets myndigheder har cirka 380 elever og lærlinge i praktik, hvilket gør dem til en af statens største udbydere af praktikpladser. Der er 22 uddannelsesretninger, lige fra sadelmager og IT-supporter til skibsmontør og elektriker.

Partnerskab giver mulighed for eliteidræt og erhvervsuddannelse
Typisk vælger de danske eliteatleter de almene gymnasiale uddannelser, hvor det traditionelt har været nemmere at indpasse træningstider og konkurrencedeltagelse sammenlignet med arbejdstiderne på en praktikplads.

Det har Team Danmark et ønske om at gøre op med, så de danske eliteatleter vælger uddannelse efter interesse - og ikke af praktiske årsager. Derfor glæder det Team Danmarks direktør Lone Hansen, at Forsvaret og de øvrige styrelser nu er blevet praktikpartner og tilbyder atleterne fleksible vilkår:

”Vi arbejder målrettet med at sikre eliteatleter fleksible vilkår på erhvervsuddannelserne, og derfor er jeg rigtig stolt af det samarbejde, vi har etableret med Forsvarsministeriets koncern. Fleksibilitet på uddannelsestilbuddene er afgørende for atleterne, når de vælger uddannelse,” siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

Mikkel er elitecurler og flymekanikerlærling
En af de eliteatleter, der har valgt at uddanne sig i Forsvaret, er curlingspilleren Mikkel Adrup Poulsen, som er flymekanikerlærling til Forsvarets redningshelikoptere:

”Det er vigtigt for mig, at jeg både kan passe min elitesport og min uddannelse. Med en lærlingeplads i Aalborg og træning i Hvidovre har det været afgørende for mig, at Forsvaret er forstående og fleksibel. Ellers ville det ikke være muligt for mig at få tingene til at hænge sammen,” siger Mikkel Adrup Poulsen.

Du kan læse mere om praktikpartnerordningen på www.teamdanmark.dk. På www.forsvaret.dk/uddannelser kan du læse mere om uddannelsesmulighederne i Forsvaret.