En af vores kolleger i Værnepligts- og rekrutteringsafdelingen, Karsten, til jobmesse.

 

Med en baggrund som maskinarbejder lå det ikke i kortene, at jeg ville gøre karriere inden for HR.

Det var først under uddannelse til seniorsergent, jeg begyndte at få øjnene op for HR, og da jeg i 2008 var udsendt til Irak blev jeg bekræftet i, at det var den vej, jeg ville gå – jeg ville nemlig gerne gøre en forskel for mine kollegaer.

Jeg tror også, det er et godt miks, at nogle har en civil baggrund, og at nogle har en militærfaglig baggrund, der kan hjælpe med at skabe sammenhæng mellem HR-fagligheden og den skarpe ende.

Som elementleder i Team Udadvendte består min stilling grundlæggende i at rekruttere til Forsvarets job og uddannelser. Jeg deltager blandt andet i en lang række job- og uddannelsesmesser rundt om i hele landet og varetager kontakten med rekrutteringscentrene, CP1, erhvervspraktik mm.

Faktisk sidder jeg stadig i den samme stilling, som da jeg blev ansat for syv år siden, men mit arbejde har udviklet sig meget og er stadig super spændende. Mine opgaver er blevet flere og anderledes, og så bliver de også større.

Hos FPS er der højt til loftet og gode muligheder for udvikling – du er nemlig selv med til at skabe din karrierevej. Jeg har fx gennemført en teamleder-uddannelse ved Metropol og går snart i gang med akademifaget Kommunikation i Praksis ved CPH Business.

Også arbejdet i Team Udadvendte er meget frit – selvfølgelig inden for rammerne – men du er selv med til at udvikle sin stilling, så du ikke ”går i stå”. Bare det at tale med unge mennesker om deres drømme og ønsker for fremtiden er udviklende i sig selv.

Sidst opdateret 2. oktober, 2020 - Kl. 13.03