Lonni foran træerne på Flyvestation Karup, hvor hun har sin daglige gang.

Lonni på Flyvestation Karup, der er Danmarks største militære arbejdsplads.

Jeg kommer fra et typisk arbejderklassehjem i Sydhavnen, og det lå ikke ligefrem i kortene, at jeg skulle gå universitetsvejen. Vejen derhen har ikke været lige, men den snoede vej har været lærerig både fagligt og personligt –man skal også huske at have det sjovt, når man er på tur gennem livet.

Mine små og store omveje har vist sig at være en kæmpe styrke. Selv de tilsyneladende mindst anvendelige værktøjer har nogle gange vist sig at være de vigtigste i relationen med andre mennesker. I min stilling er det er godt at være nysgerrig, åben og ydmyg. Vi er så mange dygtige og passionerede mennesker, som kommer med forskellige uddannelser, baggrunde og erfaringer. Jo bedre vi er til at lytte til hinanden, desto bedre kollegaer og medarbejdere er vi.

Min arbejdsdag består ofte af det atypiske. Jeg yder rådgivning for cheferne, og det er sjældent, jeg foretager mig det, som jeg havde tænkt mig. Der dukker ofte noget andet og mere presserende op, og det er med til at holde mig på tæerne og skarp. Det er spændende, at hver dag er uforudsigelig, og at jeg kan prioritere min egen tid. Og så er jeg tæt på den virkelighed, som mine operative kollegaer, og dermed også jeg selv, arbejder i.

Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle bo i Jylland, indtil jeg som 18-årig mødte min kæreste. Han var kampvognssoldat i Holstebro, og det var nemmere at overtale mig til at flytte vest for Storebælt efter gymnasiet, end det var at overtale forsvaret til at flytte kampvognene til København. Valbyparken er stor nok til Grøn Koncert, men som øvelsesterræn går det nok ikke. Heldigvis har Jylland vist sig at være helt fantastisk med smuk natur og gode betingelser for familielivet.

Der er mange muligheder i FPS – og Forsvaret generelt – for at avancere og dygtiggøre sig. Det, jeg synes, Forsvaret er allerbedst til, og som er med til at gøre det til den bedste arbejdsplads, er villigheden til at udvikle mennesker. Jeg støder på rigtig mange dygtige ledere i mit daglige virke, både civile og militære. De er en kæmpe inspiration. Jeg håber, at jeg i fremtiden arbejder som leder inden for ministerområdet og selv er med til at bidrage til det gode lederskab i Forsvaret.

 

Sidst opdateret 31. januar, 2023 - Kl. 13.07